Dorty DE FRANC – katalog standardních dortů
My jim u nás říkáme pracovně "kavárenské", protože převážně tyto dodáváme do kaváren. Nabízíme širokou paletu chutí. Dorty klasické se šlehačkovými, mascarpone i tvarohovými náplněmi, několik druhů korpusů, doplněné ovocnými vklady, ořechy, čokoládou, ale i pečené a nepečené cheesecaky. Používáme belgickou čokoládu, ořechy, čerstvé ovoce a kvalitní ochucovací pasty. Vyhýbáme se plnidlům a levným náhražkám. Za léta cukrářské praxe jsou dorty vyladěné tak, aby byly co nejtrvanlivější. Nebojte se ale poptat i další kombinace, pokud tu nenajdete takový dort, který jste hledali.

Míša dort
Kakaový piškot s tvarohovým krémem (dvě vrstvy korpusu, dvě vrstvy krému) přelité čokoládovou ganache a zdobené čerstvým ovocem.
Složení: dortový piškot, tvarohový krém, čokoláda, smetana, ovoce
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko

Citrónový dort s maracujovým krémem
Citrónový piškot, mascarpone krém a jako osvěžující vklad maracujový vařený krém. Celý dort je zahalen do bílkového sněhu s lehce karamelizovaným povrchem. Zdobený ovocem.
Složení: mascarpone krém, dortový piškot, maracuja krém, šlehaný bílkový sníh
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko

Karamelový cheesecake s ořechy
Pečený cheesecake slazený bílou čokoládou, ozdobený mléčným karamelem a směsí ořechů.
Složení: sušenkový základ, krém obsahující bílou čokoládu, bílý jogurt, mascarpone, vejce a mouku, karamelová vrstva a ořechy
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko, skořápkové plody

Tento dort je vyroben z bezlepkových surovin.
Dort Božan
Dort charakteristický svým netypickým skladem vrstev korpusu a krému, které jsou skládány vertikálně v mnoha vrstvách. Tmavý piškot připravený z bezlepkových surovin je promazaný tvarohovým krémem. Celý dort je zahalen do čokoládového kabátku. Zdobeno většinou borůvkami a physalisem.
Složení: piškotový plát, tvarohový krém, čokoláda, ovoce
Alergeny: vejce, mléko

Red velvet
Red velvet je typicky červený korpus pevnější struktury se smetanovým krémem. Patří do zástupců „naháčů“ jeho 3 vrstvy krému a 3 vrstvy piškotu jsou z boku přiznané, nijak neobmazané. Vršek je zdobený sezónním ovocem a posypaný drobečky korpusu.
Složení: mascarpone krém, podmáslový korpus, máslo, vejce, ocet, soda, kakao, voda, vanilka
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko

Belgický s pomerančem
Extra čokoládový dort s osvěžujícím pomerančovým vkladem a pevnějším korpusem z podmáslí zahalený do čokoládového kabátku. Zdobené čokoládovými hoblinami a kandovaným pomerančem
Složení: čokoládový krém, mascarpone, smetana, podmáslový kakaový korpus, pomerančový vklad, kandovaný pomeranč, čokoládová ganache
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, mléko

Likérový dort
Dvě vrstvy kakaového piškotu-uvnitř se smetanovým krémem s příchutí vaječného, z vnějšku se smetanovým krémem s čokoládou, přelité čokoládovou ganache a zdobené pusinkami, truffle a pipetami s vaječným likérem.
Složení: kakaový piškot, smetanový krém s příchutí vaječného likéru, čokoláda, sněhové pusinky
Alergeny: vejce, mléko
Dort byl vyroben z bezlepkových surovin, avšak ve výrobně, kde se běžně lepek používá, nemůžeme tedy označit výrobek jako bezlepkový.

Jablkový cheesecake
Ovocné cheesecaky jsou lehké nepečené dezerty různých chutí dle druhu použitého ovoce ovocného pyré. Skládá se ze sušenkového základu, tvarohového krému s vysokým podílem ovocné složky a vrchní vrstvou, takzvaným ovocným zrcadlem, který je vlastně jen ovocné pyré zpevněné želatinou. Dorty jsou většinou zdobené ovocem stejného druhu jako je použito uvnitř dezertu, je-li to možné.
Složení: sušenkový základ, krém z mascarpone, tvarohu a smetany, cukr, želatina a ovocné pyré
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko

Mandarinkový cheesecake
Ovocné cheesecaky jsou lehké nepečené dezerty různých chutí dle druhu použitého ovoce ovocného pyré. Skládá se ze sušenkového základu, tvarohového krému s vysokým podílem ovocné složky a vrchní vrstvou, takzvaným ovocným zrcadlem, který je vlastně jen ovocné pyré zpevněné želatinou. Dorty jsou většinou zdobené ovocem stejného druhu jako je použito uvnitř dezertu, je-li to možné.
Složení: sušenkový základ, krém z mascarpone, tvarohu a smetany, cukr, želatina a ovocné pyré
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko

Rybízový cheesecake
Ovocné cheesecaky jsou lehké nepečené dezerty různých chutí dle druhu použitého ovoce ovocného pyré. Skládá se ze sušenkového základu, tvarohového krému s vysokým podílem ovocné složky a vrchní vrstvou, takzvaným ovocným zrcadlem, který je vlastně jen ovocné pyré zpevněné želatinou. Dorty jsou většinou zdobené ovocem stejného druhu jako je použito uvnitř dezertu, je-li to možné.
Složení: sušenkový základ, krém z mascarpone, tvarohu a smetany, cukr, želatina a ovocné pyré
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko
Tento výčet není úplný. Stále se snažíme přidávat další dorty podle toho jak je vyrábíme a které jdou do kaváren, ale ne vždy je stihneme vyfotit.